Howden tarjoaa asiakkailleen parempaa vakuutustietoa koneoppimisella

Howden Finland on kiinteistöjen ja yritysten vakuuttamiseen ja vahinkoihin erikoistunut vakuutusmeklari, joka toimii asiakkaansa edustajana ja riskienhallinnan kumppanina vakuutus- ja vahinkoasioissa. Howden haki uusia tapoja hyödyntää ja käsitellä vakuutustietoa asiakkaidensa eduksi. Futuriot toteutti Howdenille vakuutusten automaattisen vertailujärjestelmän, jolla asiakkaat saavat käyttöönsä entistä parempaa ja monipuolisempaa vertailutietoa kiinteistövakuutuksista.

Howdenin asiakkaita ovat kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöt sekä yritysasiakkaat eri toimialoilta. Howden on alan markkinajohtaja Suomessa ja kansainvälisesti osa Howden Broking Groupia, joka on maailman suurin itsenäisesti toimiva vakuutusmeklari. Howdenin ydintehtävänä on edistää ja turvata asiakkaidensa taloyhtiöitä, kiinteistöjä ja liiketoimintaa vakuuttamisen avulla. Omien prosessien tehokkuus on Howdenille tärkeää, jotta palveluissa voidaan keskittyä huolehtimaan asiakkaiden eduista parhaalla mahdollisella tavalla.

“Hoidamme kymmenien tuhansien suomalaisten kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden vakuutusasioita sekä kilpailutamme ja vertailemme lähes 10.000 kiinteistövakuutusta vuosittain. Kiinteistöjen vakuutusmaksut muodostuvat lukuisista eri tekijöistä ja tähän liittyy valtava määrä dataa. Halusimme löytää uusia tehokkaita tapoja käsitellä ja hyödyntää tätä datamäärää. Halusimme tehostaa prosessejamme ja ennen kaikkea tarjota entistäkin parempaa ja monipuolisempaa palvelua meidän asiakkaillemme.”

Lotta Sillanpää, Operatiivinen Johtaja, Howden Finland

Futuriot toteutti Howdenille vakuutuksien automaattisen vertailujärjestelmän. Ratkaisu toteutettiin koneoppivalla mallilla Microsoft Azure -ympäristössä yhteistyössä Howdenin tietojärjestelmä- ja vakuutusasiantuntijoiden kanssa. Osana ratkaisua Howdenin vakuutusasiantuntijat saivat käyttöönsä Microsoft Power BI:llä toteutetun visuaalisen ja vuorovaikutteisen selainkäyttöliittymän kiinteistöjen vakuutusten tarkasteluun.

“Futuriotin ratkaisulla asiantuntijamme saivat aivan uudenlaisen työkalun ja tehokkaan tavan analysoida sitä valtavaa määrää dataa, joka heillä on.”

Lotta Sillanpää, Operatiivinen Johtaja, Howden Finland

Yhteistyön tuloksena Howden pystyy tarjoamaan asiakkailleen entistäkin monipuolisempaa vertailutietoa kiinteistövakuutuksista ja ohjaamaan dataa tehokkaasti asiakkaidensa hyödyksi. Tulevaisuudessa tämän tyyppinen koneoppiva järjestelmäkehitys mahdollistaa myös aivan uudenlaisten palvelujen tarjoamisen Howdenin asiakkaille.

Lisätiedot

Heikki Sassi, analytiikka- ja tekoälyratkaisut
heikki.sassi@futuriot.com
+358 50 596 9512