Näin valitset tehokkaan toiminnanohjausjärjestelmän kasvuyritykselle

ERP-järjestelmän elinkaari on yrityksessä useita vuosia. Tuona aikana tapahtuu merkittäviä muutoksia niin yrityksessä, sen toimintaympäristössä kuin teknologiassa. Kasvuyrityksen toiminnanohjausjärjestelmässä tulee siksi olla kasvuvaraa.

Tässä artikkelissa Futuriotin liiketoimintaratkaisujen ammattilaiset kertovat, mitä toiminnanohjausjärjestelmän valinnassa on tärkeä muistaa ja minkälainen järjestelmä vastaa parhaiten kasvavan yrityksen tarpeisiin.

1. Tarpeet edellä

ERP on ennen kaikkea yrityksen kehittämisen työkalu. Valitse siksi yrityksesi tarpeiden kannalta tärkeimmät tavoiteltavat hyödyt ja ratkaistavat haasteet. Järjestelmän tulee tukea kehitystäsi ja kulkea sen mukana. Älä yritä ratkaista kaikkea kerralla, vaan etene ketterästi ja ota nopeasti saavutettavat hyödyt heti käyttöösi.

2. Valitse yksi järjestelmä, joka joustaa

Kasvuyrityksen kompastuskivenä on usein hajautettu toiminnanohjaus. Kun yrityksen talousohjelmiston rajat tulevat vastaan, otetaan sen rinnalle uusia ohjelmistoja esimerkiksi asiakkuuksien ja resurssien hallintaan. Kun sama toistuu uusien tarpeiden myötä, on lopputulos usein kallis, vaikeasti hallittava ja tehoton toiminnanohjaus.

Keskittäminen yhteen joustavaan järjestelmään kannattaa. Kun tieto ja työnkulut ovat samassa järjestelmässä, on toiminnanohjaus virtaviivaista ja tieto yhteneväistä. Kun järjestelmä ja alusta joustavat, voidaan kasvavan yrityksen tarvitsemat uudet toiminnot tai lisäkapasiteetti ottaa käyttöön ilman yhteensovittamisen haasteita.

3. Aloita vakioidulla järjestelmällä

Järjestelmän mukauttaminen voi olla perusteltua. Aloita kuitenkin vakioidulla järjestelmällä aina kuin mahdollista. Mitä nopeammin järjestelmä on käytössä, sen nopeammin se tuottaa sinulle hyötyä. Jokainen muutos on yrityksellesi investointi ja tekemäsi muutokset vaativat myös ylläpitoa. Mukauta siis vain, jos se on liiketoiminnalle välttämätöntä tai saat siitä pitkäaikaista ja merkittävää kilpailuetua.

4. Pilvipohjainen ERP sopii useimmille

Toiminnanohjausjärjestelmien siirtyminen pilveen on muuttanut ERP-järjestelmien hankintaa kalliista, pitkästä ja riskialttiista kehityshankkeesta nopeasti käyttöönotettavaan ja joustavaan palveluun. Ensimmäiset versiot järjestelmästä saadaan käyttöön tunneissa ja käyttöönotto tapahtuu viikoissa.

Puhdas pilviratkaisu onkin oikea vaihtoehto useimmille kasvuyritykselle. Joissakin tapauksissa pilviratkaisua ei voida käyttää lainsäädännöllisistä tai tuotannollisista syistä. Silloinkin kannattaa harkita pilvipalvelun ja konesalin yhdistäviä ratkaisuja.

Mitkä ovat pilvipohjaisen toiminnanohjaukset edut?

  • Saat perustoiminnot käyttöön nopeasti.
  • Alkuinvestointi on pieni ja maksat palvelusta käytön mukaan.
  • Toiminnanohjaus toimii mobiilisti paikasta riippumatta.
  • Sinun ei tarvitse huolehtia päivityksistä ja ylläpidosta.
  • Uusien ominaisuuksien ja kapasiteetin lisääminen on joustavaa.

5. Valitse kehittyvä alusta

Toiminnanohjausjärjestelmän valinta nykyisin on ennen kaikkea alustavalinta, se ulottuu toimisto-ohjelmista raportointiin ja analytiikkaan. Esimerkiksi koko myyntiprosessi tarjouksesta laskuun voidaan tehdä tutun sähköpostisovelluksen sisällä toiminnanohjausjärjestelmää avaamatta. Kehittyvä ja joustava alustaratkaisu palvelee tarpeitasi myös tulevaisuudessa.

Haluatko lisätietoja?

Heikki Sassi
heikki.sassi@futuriot.com
+358 50 596 9512
 

Futuriot on liiketoiminnan digitalisoinnin asiantuntija ja tunnustettu Microsoft Gold -ratkaisukumppani. Olemme erikoistuneet Microsoft Dynamics 365 –liiketoimintaratkaisuihin ja osaamme kertoa sinulle, mitä mahdollisuuksia Microsoftin joustavat pilvipalvelut voivat tuoda liiketoimintasi kehittämiseen. Kokeneet asiantuntijamme osaavat auttaa sinua valitsemaan liiketoimintasi tarpeisiin sopivat ratkaisut.

Blogipostaus julkaistiin alunperin DigITre:een kolumnissa.