Kasvuyrityksen toiminnanohjausjärjestelmässä on oltava kasvuvaraa

ERP on ennen kaikkea yrityksen kehittämisen työkalu. Tässä artikkelissa Futuriotin Janne Suominen kertoo ajatuksiaan kasvuyritykselle sopivasta toiminnanohjausjärjestelmästä.

Yksi tärkeimmistä kysymyksistä toiminnanohjausjärjestelmää valittaessa on se, mitkä ovat yrityksen tulevaisuuden suunnitelmat.

”Valittavasta palvelumallista riippumatta ERP-järjestelmän elinkaari on yrityksessä useita vuosia. Tuona aikana tapahtuu merkittäviä muutoksia niin yrityksessä, sen toimintaympäristössä kuin teknologiassakin. Yritys kansainvälistyy tai mukaan tulee sijoittajia. Kannattaa siis valita heti valmiiksi oikean kokoinen järjestelmä, jossa on kasvuvaraa ja mahdollisuus laajentaa kansainväliseen toimintaan. Näin järjestelmää ei tarvitse vaihtaa liiketoiminnan kasvaessa.”, painottaa asiakkuusjohtaja Janne Suominen, Futuriot Oy.

Toiminnanohjausjärjestelmien siirtyminen pilveen on muuttanut ERP-järjestelmien hankintaa kalliista, pitkästä ja riskialttiista kehityshankkeesta nopeasti käyttöönotettavaan ja joustavaan palveluun. Koeversiot järjestelmästä saadaan käyttöön parissa tunnissa. Tekoäly ja koneoppiminen tehostavat datan hyötykäyttöä, mutta järjestelmän perusraportointimahdollisuuksiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

”Kun tärkeimpien toimintojen ja kehitystarpeiden käyttöönotto tehdään ketterästi, saadaan järjestelmä nopeasti tienaamaan. Mutta kun yritys valitsee itselleen järjestelmää, on hyvä haastaa samalla omia toimintatapojaan. Miten järjestelmä voi ohjata työntekijää tekemää työtään paremmin?”, Janne Suominen muistuttaa.

Kaikki tarvittava mobiilisti mukana

Toiminnanohjausjärjestelmän valinta nykyisin on ennen kaikkea alustavalinta, se ulottuu toimisto-ohjelmista raportointiin ja analytiikkaan. Futuriot on valinnut tuotteekseen ja alustakseen Microsoftin ekosysteemin yritysratkaisut. Roolipohjaisuusajattelu tekee sovelluksista käyttäjäystävällisiä, kun järjestelmän sijaan ajatellaan työntekijärooleja.

”Järjestelmät perustuvat Microsoft Dynamics 365 -ohjelmistoihin, jossa myynnin ja ERPin toiminnot sulautuvat saumattomasti Officen ohjelmistoihin, koko prosessin voi hoitaa tarjouksesta laskuun Outlookissa. Myynnin järjestelmät voidaan integroida Teamsiin.”, Janne Suominen kertoo.

Microsoftin pk-yrityksille suunnattuja järjestelmiä kuten Dynamics 365 Business Central sekä myynnin ja asiakaspalvelun ratkaisuja voi tarpeen mukaan laajentaa Microsoftin Power BI -raportoinnilla ja Microsoftin yhteistyöverkoston luomilla lisätyökaluilla kuten verkkokaupoilla. Futuriot on saavuttanut Microsoftin korkeimman Gold-osaamistason data-analytiikassa, data-alustoissa ja pilvialustoissa.

”Kansainvälistyvälle yritykselle ohjelmistoissa on valmiit kielipaketit ja maakohtaiset vaatimukset täyttävät lokalisoinnit. Järjestelmien osaajia löytyy joka maasta. Microsoftin raportointiratkaisu Power BI on nopeasti nousut yhdeksi johtavista BI-järjestelmistä ja se on hinta-laatusuhteeltaan lyömätön”, Janne Suominen summaa.

Haluatko lisätietoa?

Heikki Sassi
heikki.sassi@futuriot.com
+358 50 596 9512

Kati Halosen kirjoittama artikkeli julkaistiin alunperin Businessoppaassa 11. syyskuuta 2020.