Tukkukauppa modernisoi toiminnanohjausratkaisunsa

Sulanapito- ja lämmitysjärjestelmiä toimittava Pistesarjat luopui Navisionista ja otti käyttöönsä pilvipohjaisen Business Central ERP:n tuotteidensa valmistuksen ja teknisen tukkukaupan kehityksen tueksi.

Pistesarjat valmistaa ja toimittaa asiakkailleen räätälöityjä sulanapito- ja lämmitysratkaisuja. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat myös palonkestävät kaapelijärjestelmät, teollisuuden lämmitys- ja tietoliikennejärjestelmät, komponentit sekä niiden toimitukset ja asennukset. Lähes 50 vuotta toiminnassa olleen yrityksen asiakkaita ovat niin urakoitsijat, teollisuus, rakennus- ja asennusliikkeet kuin kiinteistöyhtiöt.

Lähtötilanne

Pistesarjoilla oli käytössään Microsoft Dynamics NAV (Navision) -toiminnanohjausjärjestelmä, joka oli mukautettu yrityksen myynnin, ostojen, tuotannon, varastonhallinnan ja taloushallinnon prosessien tarpeisiin. Järjestelmä oli palvellut Pistesarjojen kehitystä ja tarpeita luotettavasti vuosien ajan, mutta se oli tullut elinkaarensa päähän. Siksi oli aika suunnata katseet kohti uusia ratkaisuja, jotka tukisivat yrityksen tulevaisuuden kasvua ja kehitystä.

Huolellisen harkinnan jälkeen Pistesarjat teki strategisen päätöksen siirtyä pois vanhasta järjestelmästään Microsoftin pilvipohjaiseen Dynamics 365 Business Central SaaS-ohjelmistoon. Yrityksen ensisijainen tavoite oli varmistaa, että uusi järjestelmä sisältää käyttöönotossa vähintään saman toiminnallisuuden kuin sen edeltäjä. Lisäksi Pistesarjat halusi käyttää Business Centralin vakiotoiminnallisuuksia, jotta järjestelmän päivitysten käyttöönotto olisi jatkossa mahdollisimman tehokasta ja vaivatonta.

Aikataulu järjestelmäuudistukselle oli asetettu vaativaksi: Pistesarjojen tavoitteena oli ottaa käyttöön Business Central sekä seitsemän olemassa olevaa järjestelmäintegraatiota noin kolmen kuukauden aikana.

Ratkaisu

Dynamics 365 Business Centralin käyttöönoton valmistelu aloitettiin perusteellisella esiselvityksellä, jossa kartoitettiin olemassa oleva järjestelmäympäristö sekä määriteltiin kriteerit uuden järjestelmän käyttöönotolle. Tämän lisäksi tehtiin päätös kartoittaa liiketoimintaprosessien tavoiteltava tulevaisuuden tila, joka antaisi kehitykselle valmiit suuntaviivat järjestelmäpäivityksen käyttöönoton jälkeen.

Projektin päävaiheessa toteutettiin versiopäivitys Dynamics NAVista Dynamics 365 Business Centraliin, integraatiot ja Business Central -järjestelmän käyttöönotto. Keskeiset integraatiot pitivät sisällään Magento-verkkokaupan (OpenMage), EDI-sanomaliikenneyhteydet, asiakaspalautesovelluksen ja toimitusten hallintaan käytetyn nShift-sovelluksen (ent. Unifaun Online). Olemassa olevien järjestelmäintegraatioiden lisäksi Pistesarjoille otettiin käyttöön Avalo– ja Pagero-sovellukset digitaaliseen maksuliikenteeseen ja verkkolaskutukseen. 

Pian järjestelmän käyttöönoton jälkeen Futuriot toteutti Pistesarjoille keskeiset business intelligence (BI) -raportit, jotka suunniteltiin vastaamaan johdon, taloushallinnon, myynnin ja tuotehallinnan vaatimuksia. Raportointi toteutettiin Microsoft Power BI -sovelluksella.

”Hankkeen haastavin osuus oli OpenMage-verkkokaupan integraatio. Toteutus vaati tiivistä yhteistyötä verkkokauppatoimittajan, liitintoimittajan, Futuriotin ja Pistesarjojen asiantuntijoiden välillä.”

Heikki Sassi, partner, Futuriot

Tulos

Pistesarjat otti uuden Microsoft Dynamics 365 Business Central ERP-järjestelmän käyttöön tavoiteaikataulun mukaisesti. Uuden järjestelmän myötä yrityksellä on käytössään moderni pilvipohjainen liiketoiminta-alusta, jota voidaan laajentaa ja skaalata yrityksen tarpeiden kasvaessa.

”Nyt kun perusta on laitettu kuntoon, voimme keskittyä lisäarvon tuottamiseen. Microsoftin Dynamics 365 -liiketoiminta-alusta antaa siihen erinomaiset mahdollisuudet.”

Rami Hakala, toimitusjohtaja, Pistesarjat
Lisätiedot

Haluatko lisätietoa Microsoft Dynamics NAV -järjestelmän päivittämisestä Microsoft Dynamics 365 Business Centraliin? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Heikki Sassi, Futuriot, heikki.sassi@futuriot.com, +358 50 596 9512