Einhell luottaa Business Centraliin

Einhell Finland otti käyttöönsä Microsoft Dynamics 365 Business Central -toiminnanohjausjärjestelmän (ERP) tukkukaupan talouden ja toiminnan tueksi.

Einhell Finland Oy on osa maailmanlaajuista Einhell Germany AG:ta, joka on maailman johtavia sähkötyökalujen, -koneiden ja puutarhalaitteiden valmistajia. Einhellin tuotteet ovat palvelleet tee-se-itse rakentajia, remontoijia ja puutarhureita yli 50 vuoden ajan. Einhell kehittää ja myy innovatiivisia tuotteita akkuporakoneista älylatureihin yli sadassa maassa ja yli 50 tytäryhtiössä. Suomessa tuotteiden asiakkaita ja jälleenmyyjiä palvelee Einhell Finland.

Lähtötilanne

Microsoft Dynamics 365 Business Central ERP on käytössä useissa Einhell Germany AG:n tytäryhtiöissä ympäri maailmaa. Kun Einhell laajeni Suomeen vuonna 2022, niin oli luontevaa ottaa käyttöön yhteinen järjestelmä myös Einhell Finlandille. Asiat lähtivät etenemään nopeasti kesän 2023 aikana, kun Einhell-konsernin IT-järjestelmistä ja tietohallinnosta vastaava tytäryhtiö iSC Gmbh otti yhteyttä Futuriotiin. Toimeksiantona oli ottaa Business Central (on-premises) käyttöön Suomessa vuoden loppuun mennessä.

”Käytössämme oli aiemmin yrityskaupan yhteydessä peritty ERP-järjestelmä, joka ei mahdollistanut tarvittavia rajapintoja konsernin ja yhteistyökumppanien suuntaan. Tarvittava ketteryys puuttui, josta muodostui pullonkaula toiminnan kehittämiselle ja kasvulle.”

Ville Urrila, Einhell Finland

ERP-projekti

Uuden ERP-järjestelmän käyttöönotto toteutettiin yhteistyössä Einhell Finlandin, iSC Gmbh:n ja Futuriotin kanssa. Ratkaisussa otettiin käyttöön Einhell-konsernin yhteiset Microsoft Dynamics 365 Business Central -toiminnallisuudet ja mukautettiin ohjelmisto Suomen lainsäädännön, verotuksen, kirjanpidon, taloushallinnon sekä paikallisen maksuliikenteen ja tukkukaupan vaatimuksiin. Käyttöönotto sisälsi datamigraation Einhell Finlandin aikaisemmasta toiminnanohjausjärjestelmästä.

Projekti käynnistyi lokakuun alkupuolella ja saatettiin loppuun täsmällisesti tavoiteaikataulun mukaan tammikuun ensimmäisellä viikolla. Tukkukaupan toiminnan ja asiakkaiden kannalta käyttöönoton onnistuminen aikataulussa oli välttämätöntä. Vaativa aikataulu, konsernin ja paikallisten vaatimusten yhteensovittaminen sekä kansainvälinen monitoimittajaympäristö edellyttivät huolellista projektisuunnittelua ja saumatonta yhteistyötä eri osapuolten kesken.

“Projekti sujui mallikkaan tehokkaasti ja aikataulun puitteissa. Lopputulos vastasi odotuksiamme sekä paikallisesti että konsernin näkökulmasta. Uusi järjestelmä luo vahvan selkänojan kasvulle ja selkeyttää toiminnan läpinäkyvyyttä loistavasti.”

Ville Urrila, Einhell Finland

Lopputulos

Einhell Finland sai käyttöönsä Business Centralin, joka täyttää kansainvälisen konsernin ja kotimaisen tukkumyynnin vaatimukset. Uusi ja kehittyvä järjestelmä tukee Einhell Finlandin kasvua ja mahdollistaa toiminnan kehittämisen konsernin ja paikallisen kumppanin tuella.

Lisätiedot

Haluatko lisätietoa Microsoft Dynamics 365 Business Centralista tai muista Microsoftin liiketoiminnan sovelluksista? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Heikki Sassi, Futuriot, heikki.sassi@futuriot.com, +358 50 596 9512