Business Centralin laajennukset: ratkaisuja valmistavan teollisuuden erityistarpeisiin

Kävimme tämän blogisarjan ensimmäisessä osassa läpi valmistavan teollisuuden tyypillisiä tarpeita ja haasteita; toisessa osassa tarkastelimme miten Dynamics 365 Business Central eli BC toiminnanohjausjärjestelmänä niihin vastaa. Tässä kolmannessa osassa esittelemme muutaman BC:hen integroituvan laajennuksen, joista voi olla hyötyä erityisesti valmistavan teollisuuden erityistarpeissa.

MxAPS: optimoi tuotantokapasiteetti

MxAPS (Advanced Planning and Scheduling) -laajennuksella voit suunnitella ja optimoida tuotannon kapasiteetin käyttöä rajoitteet huomioiden. MxAPSilla varmistat tuotannon kapasiteetin täysimääräisen käytön silloinkin, kun resursseihin kohdistuu odottamattomia, manuaalisesti hankalasti hallittavia muutoksia.  

Optimointilaskenta huomioi resursseina saatavilla oleva koneet, niiden käyttämiseen tarvittavan työvoiman ja käytettävät materiaalitarpeet. Pidemmän aikavälin tuotannon aikataulua laskettaessa myös koneiden huoltojen ja kunnossapitotöiden vaikutus tuotannon läpimenoaikoihin on optimoitavissa ennakolta.  

MxAPSilla voi simuloida erilaisia skenaarioita, tarkastella tuloksia ja muuttaa laskennan tuottamia suunnitelmia myös graafisesti Gantt-kaavion kautta. Simuloinnin jälkeen valitaan optimaalisin vaihtoehto, joka palautetaan BC:hen aikataulutettuina tuotantotilauksina valmistusta varten.

Shopfloor Insight: ohjaa työtä reaaliajassa

Shopfloor Insight on päivittäiseen tuotannon ohjaamiseen kehitetty MES-järjestelmä (Manufacturing Execution System). Se tekee tuotannon hallinnasta reaaliaikaista hyödyntämällä työvaiheiden kirjaamiseen viivakoodeja ja skannereita, kosketusnäyttöjä ja mobiililaitteita.  

Viivakoodeja skannaamalla voidaan esimerkiksi kirjata töiden asetusajat ja vaiheajat aloitetuksi/valmiiksi. Järjestelmä laskee ja tallentaa automaattisesti kuhunkin työvaiheeseen käytetyn todellisen työajan, jota tuotannonsuunnittelijat ja päätöksentekijät voivat hyödyntää mm. tuotannon jälkilaskennassa.  

Shopfloor Insightilla voi helposti kirjata materiaalikulutuksen ja tuotteiden valmistumisen varastoon. Se tarjoaa pääsyn yksityiskohtaisiin laatuspekseihin ja muihin työohjeistuksiin. Tuotannon valmistumisen kirjausten yhteydessä voi kirjata laatuun liittyviä mittaustuloksia ja huomiota tiedoksi työnjohdolle hyväksymistä varten.

Warehouse Insight: ota varasto reaaliaikaiseen hallintaan

BC:n varastonhallinnan toiminnallisuudet ovat jo vakiomuodossaan monipuolisia. Vielä edistyneempiä ominaisuuksia tarjoaa Warehouse Insight, kattava varastonhallintajärjestelmä (WMS, Warehouse Management System), joka integroituu saumattomasti BC:hen.  

Warehouse Insight tuo varaston hallinnasta vastaaville, varastohenkilöstölle ja toimitusketjun ammattilaisille reaaliaikaisen pääsyn varastotietoihin ja varastonhallintatoimintoihin. Standardien mukaisia ​​viivakoodilukijoita ja mobiilipäätteitä tukeva Warehouse Insight mukautuu joustavasti monenlaisiin liiketoimintavaatimuksiin.  

Edellä esitellyt ovat vain muutama esimerkki BC:hen kiinteästi linkitettävistä laajennuksista, joista löytyy tehokkaita työkaluja monenlaisiin valmistavan teollisuuden erityistarpeisiin. Kun harkitset liiketoimintasi tehostamista Business Centralin ja sen mahdollisten laajennusten avulla, palveluhenkisestä ja konsultoivasta toimittajakumppanista on suuresti apua. 

Tämä oli valmistavan teollisuuden toiminnanohjausta käsittelevän blogisarjamme toistaiseksi viimeinen osa. Toivottavasti sarjasta oli sinulle hyötyä ja sait siitä etsimääsi tietoa!

Blogisarjan MUUT osat
Haluatko lisätietoa?

Haluatko lisätietoa ratkaisuistamme valmistavan teollisuuden toiminnanohjaukseen? Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan tarkemmin tarpeistanne.